top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJacqueline Wenting

'Zoek jezelf en wees jezelf'

Bijgewerkt op: 18 feb. 2022

In 1975 hebben Van Kooten & De Bie een treffend lied gemaakt: 'Zoek jezelf en wees jezelf.' De tekst en uitvoering toveren elke keer weer een glimlach op mijn gezicht. Jezelf zijn, echt jezelf zijn... Want hoe zou het zijn als je alle overtuigingen en gewoontes die je in je leven hebt ontwikkeld en je nu niet meer dienen, kunt laten varen. Hoe zou dat zijn? Terug naar wie je echt bent - puur en authentiek, zonder masker - en onbevangen het leven aan te gaan?Want in de loop van het leven hebben we allemaal gewoontes en patronen ontwikkeld als beschermingsmechanisme, om het leven aan te kunnen. Denk aan situaties die ons triggeren, negatieve gedachten, oordelen over jezelf en anderen; negatieve emoties waar je langer in blijft hangen dan goed voor je is. Vervelende gewoontes waar je zelf niet blij van wordt en waar anderen ook last van kunnen hebben. Die effect hebben op jouw energieniveau, jouw geluksgevoel en prestaties, en die ook effect hebben op je partner, collega, kinderen en omgeving.


Misschien ben je je al bewust van jouw patronen en gewoontes die je behoorlijk in de weg kunnen zitten, privé en zakelijk. Je komt vaak pas in actie, als je vastloopt, in je relatie, op je werk of in je vriendenkring.


Het goede nieuws is, dat je jezelf ook weer kunt ont-wikkelen van deze beknellende patronen en weer dichter bij jezelf kunt komen. Want ik geloof dat als jij jezelf bent, in al je relaties, te beginnen met de relatie met jezelf, alles goed is wat je doet, zowel privé als op je werk. Dat je daar gelukkiger van wordt en dat dat ook je prestaties ten goede komt.


'Zoek jezelf. Vind jezelf. Wees en blijf alleen jezelf.

Het is een kwestie van een knop, die moet enkel even om.'

(zingen Van Kooten & De Bie)


Coaching is een goede manier om in de spiegel te kijken. Ik help je graag om bewust te worden en concrete handvatten aan te reiken om stap voor stap dichter bij jezelf te komen. Want hoe zou dat voor jou zijn?117 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page