top of page
hero-animation-1500x1233-1.gif

PQ PROGRAMMA MENTALE FITNESS

Voor bezielde ondernemers en managers die persoonlijk en zakelijk willen groeien

&

Voor iedereen die zijn eigen geluk en prestaties saboteert

Mentaal Fitness programma: Welcome

JE BREIN IS JE BESTE VRIEND. MAAR KAN OOK JE GROOTSTE VIJAND ZIJN.

– Shirzad Chamine, POSITIVE INTELLIGENCE®

Mentaal Fitness programma: Kop

SHIFT DE BALANS IN JOUW BREIN

Je brein saboteert voortdurend je potentieel om je doelen – privé en zakelijk - te bereiken, gelukkig te zijn en je relaties te laten stromen. Al je negatieve emoties, inclusief stress, zijn het gevolg van zelfsabotage.

 

Het baanbrekend, op onderzoek gebaseerd Mentaal Fitness programma versterkt het deel van je brein dat je dient en kalmeert het deel dat je saboteert. Je gaat de uitdagingen van het leven aan met een positievere mindset en minder stress. Dit noemen we mentale fitness.

Ervaar direct en blijvende verbeteringen in je welzijn, prestaties en relaties.

Mentaal Fitness programma: Text
performance improvements_edited.jpg
Wellbeing improvements_edited.jpg
Relationship improvements_edited_edited.jpg
Mentaal Fitness programma: Informatie en tips
Mentaal Fitness programma: Testimonials

We hebben met 11 collega's uit het team het 6-weeks PQ programma gevolgd. Dit programma heeft bijgedragen aan een groter bewustzijn van ieders saboteurs en weten hoe daarmee om te gaan. En voor het team: meer verbinding, vertrouwen en veiligheid.

Dick van der Vorst - directeur Hulpmiddelwereld

SLECHTS TWINTIG PROCENT VAN ALLE TEAMS EN INDIVIDUELE MEDEWERKERS BEREIKT ZIJN WARE POTENTIE.

Mentaal Fitness programma: Kop

JOUW SABOTEURS

Saboteurs zijn de stemmen in je hoofd die stress en negatieve emoties creëren en die je belemmeren in de omgang met uitdagingen in je werk en leven. Er zijn 10 saboteurs die in meerdere of mindere mate in jou aanwezig zijn. Ze bevatten onbewuste patronen voor hoe je moet denken, voelen en reageren. Ze veroorzaken al je stress, angst, zelftwijfel, frustratie, rusteloosheid en ongeluk. Ze saboteren je prestaties, welzijn en relaties.

De saboteurs zijn: de rechter, controlefreak, streber, rusteloze, perfectionist, pleaser, waakzame, vermijder, slachtoffer en hyper-rationele.

cta-saboteur.gif
Mentaal Fitness programma: Afbeelding

IK HEB INTERESSE

Als je geïnteresseerd bent om te ontdekken welke saboteurs bij jou actief zijn. En meer wilt weten over het 6-weekse programma of een maatwerkprogramma voor je team, plan dan een vrijblijvende kennismaking.

HET FUNDAMENT: MENTAAL FITNESS PQ PROGRAMMA

Ontwikkeld door POSITIVE INTELLIGENCE®

Het Mentaal Fitness PQ Programma is een krachtig en waardevol 6-weeks programma gebruik makend van de PQ-app (Engelstalig) en met wekelijkse persoonlijke begeleiding. Het is gebaseerd op de laatste inzichten in neurowetenschappen, positieve psychologie, cognitieve psychologie en toegepaste psychologie. 

Mentaal Fitness programma: Informatie en tips

DAGELIJKSE OEFENING IN DE PQ-APP

15 minuten per dag krijg je oefeningen via de PQ-app (Engelstalig), die nieuwe mentale gewoontes (neurale paden) trainen. De oefeningen zijn afgestemd op jouw saboteurs en zijn makkelijk in te passen in je drukke agenda.

WEKELIJKS THEMA

Wekelijks focus je op een thema. Eerst bekijk je de video van 1 uur ergens in het weekend, met een diepgaande ervaringsgerichte oefening. Daarna ga je met je opgedane inzichten oefenen en verdiepen in de dagelijkse oefeningen.

WEKELIJKSE (ONLINE)
GROEPSSESSIES

Je start het programma met je (management) team of wordt ingedeeld bij een groepje gelijkgestemden. Je ontmoet elkaar wekelijks en onder mijn begeleiding wissel je ervaringen uit en stimuleer je elkaar. Dit creëert verdieping, verbinding en vertrouwen.

INDIVIDUELE COACHING

In een individuele coaching sessie, focussen we op jouw persoonlijke uitdagingen, diepere lagen en behoeften. Dit geeft extra inzicht en handvatten. In jouw ont-wikkeling kun je steeds weer een laagje afpellen om dichter bij jezelf te komen en je potentieel te gaan leven.

BOEK POSITIEVE INTELLIGENTIE

Je ontvangt het Nederlandse boek Positieve Intelligentie van Shirzad Chamine. Met een heldere uitleg over het fundament van het PQ programma. Een naslagwerk met verdieping en uiteenzetting van de wetenschappelijke onderlegging.

TOEPASSING IN JE
WERK EN LEVEN

Het PQ Programma kent veel toepassingen. In de eerste 6 weken ontwikkel je 3 'mentale spieren'. Daarna pas je deze toe op verschillende werk- en levensgebieden, zoals: leiderschap, stress, conflicten, relaties, ouderschap, welzijn, carrière. Om een leven lang te blijven groeien.

Mentaal Fitness programma: Testimonials

Het PQ programma heeft me bewust gemaakt van mijn patronen van steeds aan staan, de lat hoog leggen en de aandacht verdelen. En het effect van mijn gedrag onder druk op anderen. Het PQ programma heeft me een ander perspectief gegeven, een manier om te ontspannen in de drukte en in verbinding te blijven. En soms even stil te staan.

Jaco van Zijll Langhout - Partner BearingPoint

INVESTERING

Het Mentale Fitness PQ Programma is eigenlijk een onbetaalbare investering in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van jezelf en teamleden. Als je in staat bent om meer vanuit rust en met een positieve mindset te werken en leven en met uitdagende situaties om te gaan, wat zou je dat opleveren? Qua energie, plezier, succes en niet in de laatste plaats de verbinding in je (werk)relaties?

Via Positive Intelligence kost individuele deelname aan het 6-weekse programma € 995 excl. btw zonder persoonlijke begeleiding en extra's.

Ik bied voor individuele inschrijvingen het complete 6-weekse programma aan, met als bonus 7 persoonlijke begeleide groepssessies, een individuele coachingsessies van 60 minuten en het Nederlandse boek t.w.v. € 28,95 voor de speciale prijs van € 995 excl. btw. 

Voor zakelijke klanten met groepen van meer dan 8 personen, zijn er speciale tarieven. Tevens zijn er ook halfjaar en jaarprogramma's voor optimale teamperformance. Neem contact met mij op om de behoeften te inventariseren en een maatwerk aanbod.

Mentaal Fitness programma: Text
 • Kan ik een afbeelding, video of gif aan mijn vragen toevoegen?
  Ja. Om media toe te voegen moet je de volgende stappen volgen: Ga naar de instellingen van de app Klik op 'Vragen beheren' Maak of selecteer de vraag waar je media aan toe wilt voegen Bij het bewerken van je antwoord klik je op de video, afbeelding of het GIF-pictogram Voeg media vanuit je bibliotheek toe en klik op 'Opslaan'.
 • Hoe voeg ik een nieuwe vraag en antwoord toe?
  Volg de volgende stappen om nieuwe veelgestelde vragen toe te voegen: Klik op de knop 'Vragen beheren' Klik vanaf het dashboard van je site op 'Vraag toevoegen' en voeg een nieuwe vraag en antwoord toe Elke nieuwe vraag moet aan een categorie worden toegewezen Klik vervolgens op 'Opslaan' en daarna op 'Publiceren'. Je kunt je vragen en antwoorden altijd aanpassen, de volgorde wijzigen en andere categorieën selecteren.
 • Hoe kan ik de titel bewerken of verwijderen?
  Je kunt de titel van de veelgestelde vragen aanpassen in de indelingen. Wanneer je de titel niet wilt weergeven, kun je deze eenvoudig uitschakelen onder 'Informatie'.
 • Wat zijn veelgestelde vragen?
  Veelgestelde vragen kunnen gebruikt worden om snel algemene vragen te beantwoorden over je bedrijf, zoals 'Naar waar kunnen producten verzonden worden?', 'Wat zijn de openingstijden?', of 'Hoe kan ik een dienst boeken?'. Met veelgestelde vragen kunnen mensen op een eenvoudige manier op je site navigeren en de SEO van je site verbeteren.
 • Ik ben bang dat ik onvoldoende tijd heb. Is dat een probleem?
  Hoewel het misschien klinkt als veel tijd, is deze 2-3 uur maar zo'n 2% van jouw wakkere tijd voor de duur van het programma. Die tijd heb je altijd. Jouw saboteurs zullen je misschien vertellen dat je het te druk hebt en dat je het niet kunt inpassen. Maar jouw saboteurs kosten je nu veel meer dan die 2% in tijd, energie, inspanning en productiviteit. Als je nu de stap zet, dan behaal je enorme winst. En niet alleen voor de duur van het programma, maar voor de rest van je leven.
 • Kunnen we deelnemen met een team?
  Hoewel de focus van het programma ligt op individuele ontwikkeling, noemen teammanagers en ondernemers deelname aan het PQ-programma regelmatig de beste teambuilding die ze ooit gehad hebben. Door dit programma samen te doorlopen, wordt de verbinding en het vertrouwen aanzienlijk versterkt, worden terugkerende conflicten tussen teamleden opgelost - omdat deze meestal worden gegenereerd door saboteurs - en krijgt het hele team een gemeenschappelijk kader om elkaar te helpen groeien, beslissingen te nemen, te reageren op tegenslagen en conflicten aan te gaan. ​ Voor zakelijke klanten met groepen van meer dan 8 personen, zijn er speciale tarieven. Tevens zijn er ook halfjaar en jaarprogramma's voor optimale teamperformance. Neem contact met mij op om de behoeften te inventariseren en een maatwerk aanbod.
 • In welke taal is het PQ-programma?
  De video's en oefeningen in de app zijn in het Engels. Deze worden door de grondlegger, Shirzad Chamine begeleid. Het is prima toegankelijk en overzichtelijk Engels, dus als je een beetje Engels kunt, is het goed te doen. De door mij begeleide groepssessies en coaching zijn in het Nederlands. Je krijgt het Nederlandse boek en het Engelse boek is via de app beschikbaar, ook als audio bestand.
 • Ik heb nog andere vragen
  Staat jouw vraag - en vooral het antwoord er niet bij? Neem gerust en vrijblijvend contact met me op. 
 • Kan ik me individueel inschrijven?
  Ja, dat kan zeker. Ik streef ernaar om een groep van 3-6 personen samen te stellen. Om de meerwaarde van het groepsproces te kunnen garanderen. Op basis van de aanmeldingen, wordt de startdatum afgestemd. Misschien ken je mensen in je omgeving die ook willen meedoen. Bijvoorbeeld een collega, vriendin, vriend of je partner.
 • ​Hoeveel tijd moet ik vrij houden voor het PQ Programma?
  Ruim zes weken lang gaan we samen onderweg. Per week kijk je één uur video op zaterdag, zondag of maandag.  Per week ben je maximaal één uur bij de groepsmeeting op maandag of dinsdag. Verder besteed je ongeveer 15 minuten per dag aan je mentale fitness-oefeningen, door de dag heen. En dan nog iedere dag kort inchecken bij je groepje. En nog enkele hoofdstukken van het boek lezen.  Dus in totaal ongeveer 2-3 uur per week.  En meer oefenen mag altijd, ook tijdens gewone dagelijkse activiteiten, je aandacht richten. Hoe meer je oefent, hoe sneller je je nieuwe gewoontes en neurale paden aanlegt. Je zult gaan zien hoeveel winst er daar te halen is.
 • Ga ik wel resultaat halen uit het programma?
  Dit programma is wereldwijd door honderdduizenden mensen gevolgd , beproefd en ontzettend succesvol gebleken. Mijn persoonlijke ervaringen en die van de deelnemers die ik begeleid heb, zijn heel positief. Het programma gaat naar de kern, heeft veel diepgang en stelt je in staat belemmerende patronen en negatieve emoties om te buigen. In 6 weken kun je een fundament leggen om jouw mentale spieren te trainen, zodat je meer innerlijke rust ervaart en anders met uitdagingen kunt omgaan. Om de benodigde oefeningen en nieuwe gewoontes daarna verder te integreren in je leven.   Dus ik geloof dat ook jij hier heel veel uit gaat halen. Wanneer jij nu van binnen voelt dat de tijd rijp is om jouw belemmerende patronen te doorbreken, laat je dan niet langer misleiden door je saboteurs. En wat helpt: Je doet het niet alleen. Ik geef je persoonlijke begeleiding en de groep is er om te delen, te ondersteunen en elkaar te stimuleren.
 • Am I going to get results from the program?
  This program has been followed by hundreds of thousands of people worldwide, tried and tested and proven to be incredibly successful. My personal experiences and those of the participants I have coached are very positive. The program brings you to the core and allows you to change your limiting patterns and negative emotions. In 6 weeks you lay a foundation in training your mental muscles, so that you experience more inner peace and can handle challenges differently. To further integrate the necessary practice and new habits into your life.
 • When are the weekly group sessions scheduled ?
  We start at least two groups on February 4. Group 1 will have their weekly group sessions on Monday 17.00-18.00. In total 7 group meetings, starting on Monday February 6, last one on Monday March 20. Group 2 will have their weekly group sessions on Tuesday 19.30-20.30. In total 7 group meetings, starting on Tuesday February 7, last one on Tuesday March 21. When registering, please provide your preference.
 • I have a different question
  For any other questions, feel free to contact me at jacqueline@bewustinrelatie.nl.
 • Can I register individually or with colleagues?
  Yes, you can do both. I strive to put together groups of 4-6 people. To be able to guarantee the added value of the group process. Maybe you know colleagues or other women in your network who also want to participate. They can also benefit form the special RightBrains offer.
 • How much time and effort is required?
  We are on a journey for over 6 weeks. Every week you are committed to watch a one-hour video session on Saturday, Sunday or Monday. On a weekly basis, you spend about 1 hour on the group meeting on Monday or Tuesday. And daily, around 15 minutes on your mental fitness practice. And reading some chapters of the book. And do a quick check in atyour accountability group. So in total around 3 hours a week. More practice can be done while doing your daily activities, focusing your mind and attention. The more you practice, the more you build your new habits and neural pathways. You will discover how much you (and others) benefit from you being mental fit.
 • When does the program start?
  The PQ program with attendees from the RightBrains community starts on February 4 and ends on March 21. That means watching a 1-hour vido during the weekend or on Monday. Attend the scheduled group meeting on Monday or Tuesday. And do the daily practices of around 15 minutes a day. In case this period of time is not suiting you, please contact me and we will discuss an alternative schedule. This might be with other persons out of the RightBrains community. Or start a group with colleagues or friends of you, who are interested to attend.
 • I'm afraid I don't have enough time. Is that a problem?
  Although it may sound like a lot of time, this 2-3 hours is only about 2% of your awake time for the duration of the program. Your saboteurs may tell you that you're too busy and that you can't fit it in. But your saboteurs now cost you much more than that 2% in time, energy, effort and productivity. If you take the step now, you will achieve enormous profits. And not only for the duration of the program, but for the rest of your life.
2021 Jacqueline en Maurice 56.jpg

JACQUELINE WENTING - PQ-COACH

Ik ben Jacqueline Wenting. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik mensen kan begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

In alles wat ik doe gaat het om de relatie met jezelf en de relatie met de ander.

Wat ik te bieden heb:

 • Combinatie van bedrijfskundige opleiding, uitgebreide werkervaring, levenservaring en coachingvaardigheden.

 • Meer dan 30 jaar ervaring als medewerker en zelfstandig project- en businessmanager binnen dynamische bedrijven en organisaties.

 • Een drive om te (laten) groeien te verbeteren.

 • Empathisch, betrokken en to-the-point.

 • ​Meer dan 10 jaar ervaring als coach en trainer.

 • Opleidingen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder Certified Positive Intelligence Coach, NLP Practitioner en Master Practitioner, ademcoaching, relatietherapie, energetische therapie en Mindfulness.

 

Vanuit deze fundamenten begeleid ik je helemaal jezelf te zijn, in relaties privé en op je werk. En zo te kunnen groeien en het beste uit jezelf te halen.

Zo hoop ik bij te dragen aan een samenleving met bewuste mensen die zichzelf zijn en blijven. Naar meer levensgeluk en flow in je leven en werk.

Mentaal Fitness programma: About Me

IK WIL GRAAG DEELNEMEN!

Als je wilt deelnemen aan het 6-weekse programma, schrijf je dan in. Ik neem contact met je op om de startdatum en overige afspraken af te stemmen.

Mentaal Fitness programma: Text

Geplande evenementen

 • Bewust in relatieweekend voor koppels
  Bewust in relatieweekend voor koppels
  Meerdere datums
  vr 13 sep
  Oostende
  13 sep 2024, 12:00 – 15 sep 2024, 14:00
  Oostende, Peter Benoitstraat 59, 8400 Oostende, België
  13 sep 2024, 12:00 – 15 sep 2024, 14:00
  Oostende, Peter Benoitstraat 59, 8400 Oostende, België
  Een weekend voor koppels die meer uit hun relatie willen halen en willen investeren in zichzelf en elkaar.
  Delen
Mentaal Fitness programma: Events List
Mentaal Fitness programma: Blog Feed

CONTACT

Dank voor je bericht

Mentaal Fitness programma: Contact
bottom of page